AA

Stoppen met drinken...

Op het internet zal ondertussen het meeste gezegd zijn over AA.
Ik zou je dus een rits links kunnen voorschotelen waar alles beschreven staat. Maar zoals het een goed alcoholist betaamd ben ik er van overtuigd dat ik alles beter kan... het is zelfs heel typisch dat heel wat alcoholisten, zodra ze een tijdje in AA zijn een drang voelen om het allemaal eens te gaan veranderen en het dit maal goed te doen. Gelukkig gaat dat voorbij en AA heeft voldoende inertie om daaraan te weerstaan. Het is een hele ervaring om dit mee te maken en het tientallen malen te zien gebeuren. De meeste nieuwe leden maken dat mee.

Het is niet mijn bedoeling om het hier beter of anders te doen, het is een persoonlijke selectie, en zoals ik al elders opmerkte zullen er binnen AA minstens even veel leden te vinden zijn die het anders zouden doen dan leden die ermee akkoord gaan.

Ben je niet alcoholist en je zoek informatie dan kun je hier feiten vinden, doch waarover het werkelijk gaat is moeilijk te verklaren. Ik ben een man en zal nooit de geest van een vrouw doorgronden, ben je geen alcoholist dan zal het heel moeilijk zijn de geest van dit programma te begrijpen. Zelfs mensen met een andere verslaving waar het alcoholisme niet bij is zullen niet voor de volle 100% aanvoelen wat de boodschap is. AA'ers hebben nogal eens de pretentie om over buitenstaanders te spreken. Dat is een poging om met één woord te verklaren wat ze onmogelijk kunnen uitleggen en het is niet denigrerend. AA wordt nogal eens geplaatst op het randje van een sekte. Volgens mij komt dat gewoon door de onmacht van de leden om uit te leggen waarmee ze bezig zijn.

Een voorbeeld: Bijna het belangrijkste begrip binnen het AA programma is de nederigheid. Nederigheid kan ik trachten te beoefenen, maar niet uitleggen. Wel het AA programma is een beoefenprogramma.

Nog een voorbeeld: Het belangrijkste begrip is wellicht dat van De Hogere Macht. Over dit begrip wordt uren gepraat rond de AA tafel en niemand kan het verklaren, laat staan het uitleggen aan 'een buitenstaander' (sorry)

Maar laat je niet afschrikken, we hebben ook simpele slagzinnen, zoals 'Dag per dag' en 'Doe stille voort'

Ik doe stille voort.

firefox

Voor alle vragen en inlichtingen ivm de Anonieme Alcoholisten kan men best rechtstreeks bellen of mailen naar:

Featured

Virtuele AA' er

Jerrigan De aantrekkingskracht van de anatomie: Ken u zelve!

Lees verder

 

Waarom AA anoniem is.

 

Hoe kan ik tot AA toetreden?

 

Klik naar de vorige pagina.