Intro Stoppen Forum Chatten Mijn gedacht

Omhoog
Suggestie 1
 

 

 

   
 

Meditatie

Eens door de periode van lichamelijke ontwenning staat het grote avontuur voor de deur en de deur hebben we op een kier geopend. 
Het is het moment om ze volledig open te gooien en binnen te stappen in een vrije, vreugdevolle wereld.
De vraag is, op welke manier sluiten we de deur achter ons? Hoe vergrendelen we de weg terug.
We moeten een evenwicht vinden in de verhouding tussen onze geest en ons lichaam. Dit evenwicht bepaald in mijn ogen de vorm, de intensiteit van wat ik mijn ziel zou noemen. Het derde en moeilijkst te vatten element. Een perfect evenwicht tussen mijn geest en lichaam geven een schitterende ziel, en dat is de weg naar de Kracht die de deur zal gesloten houden.
Het is de weg... ik ben onderweg. 

Doel en middel 

De drie elementen in evenwicht brengen en ze in evenwicht houden. Mijn lichamelijk, geestelijk en spiritueel evenwicht vinden is het doel... en het middel is de meditatie.
Alle vormen van verslaving hebben één ding gemeen, hun macht is afhankelijk van iets externs, iets uit de buitenwereld. Dat kan een poeder, een vloeistof of zelfs een machine zijn, maar het is nooit iets wat bij me hoorde toen ik geboren werd. Ik moet er naar zoeken, het kopen en het opdrinken of doorslikken.
Alles wat ik nodig heb om te mediteren heb ik al, van bij de geboorte, het zit binnen in mij. Niemand kan het mij verkopen, niemand kan het mij afnemen. Meditatie is het tegengestelde van de verslaving.

Binnen AA 

was men zich snel bewust van dit middel, één van de twaalf stappen is er volledig aan gewijd, namelijk de Elfde stap. Ook wanneer je verslaving een andere is dan alcohol kan je daar even gaan piepen. AA-ers zijn erg deskundig in het stoppen... 
Bij AA is dit de voorlaatste stap, en dat heeft zijn reden. Om mijn innerlijk evenwicht te vinden moest ik eerst mezelf kennen. En vrede vinden met mijn omgeving en met de mensen in mijn leven. Daarvoor gebruik ik de Vierde en Vijfde stap, waarin ik mezelf onderzoek en er met iemand over praat en de Achtste en Negende waarin ik onderzoek hoe ik sta tegenover mijn omgeving en tracht verkeerd gelopen zaken recht te trekken. Deze stappen genezen mijn geest.
De tussenliggende stappen, de Tweede en Derde, de Zesde en Zevende zetten mij op de weg om in contact te komen met het spirituele deel in mezelf. Ze laten mij spiritueel gezond worden.
Enkel de Eerste stap zet me op weg naar lichamelijke gezondheid, de ontwenning, mijn probleem met alcohol. Elf stappen heb ik nodig om mijn probleem met mezelf op te lossen.
Andere wegen zijn natuurlijk mogelijk, ik nam alleen deze die reeds geruime tijd bewees dat hij tot het doel lijdt.

Volgens Ayurveda

kan je bepalen wie je ben, zowel geestelijk al fundamenteel door na te gaan wat je Dosha is. Op die wijze ontdekte ik wat de natuur mij mee gaf vanaf mijn geboorte.
     navigatie

Vorige
Omhoog
Volgende

     gedachte
Bedankt voor je bezoek
   uw gedachte

naam
mailadres:

opmerking:

 

of via de reactiepagina

met dank, dsv


Bedankt voor je bezoek
 

 

Vorige Omhoog Volgende

Start ] Omhoog ] Algemeen ] Ontwenning ] Medicatie ] [ Meditatie ] Twaalf vragen ] AA ] Ayurveda ] Stan Ansoms ] SOSzelfhulp ] Al-Anon Alateen ]

   aanwezig 

 © 2001-2012*copyright