Terug
 

Vorige Omhoog Volgende

Reactie verzenden
 

Gedacht 3
Naam:
Lotus
Date:
08 Apr 2004
Inbreng
Hoe LIEFDE te installeren
Helpdesk: Goede morgen mevrouw, waarmee kan ik u van dienst zijn?
Klant: Ik heb er lang over nagedacht, maar ik wil nu LIEFDE gaan installeren. Kunt u me daar stap voor stap bij helpen?
Helpdesk: Ja zeker kan ik dat. Bent u er klaar voor?
Klant: Tja, ik ben niet zo technisch, maar ik denk dat ik er wel klaar voor ben. Wat moet ik eerst doen?
Helpdesk: De eerste stap is het openen van uw HART. Weet u waar HART zit, mevrouw?
Klant: Ja, dat weet ik, maar er worden nu verschillende andere programma's uitgevoerd. Kunnen die tijdens het installeren blijven draaien?
Helpdesk: Welke programma's zijn dat, mevrouw?
Klant: Laat me eens kijken, op het ogenblik worden OUD-ZEER.EXE, LAGE-ZELFWAARDERING.EXE, WROK.EXE en WREVEL.COM uitgevoerd.
Helpdesk: Geen probleem. OUD-ZEER.EXE wordt geleidelijk wel door LIEFDE gewist uit uw huidige besturingssysteem. Het kan zijn dat het in het geheugen aanwezig blijft, maar dan laat het andere programma's ongemoeid. LAGE-ZELFWAARDERING.EXE wordt op den duur wel door een module van LIEFDE overschreven die HOGE-ZELFWAARDERING.EXE heet. Maar WROK.EXE en WREVEL.COM moet u wel helemaal afsluiten. Door deze programma's kan LIEFDE niet goed worden geïnstalleerd. Kunt u deze afsluiten, mevrouw?
Klant: Ik weet niet hoe dat moet. Kunt u me daarbij helpen?
Helpdesk: Met genoegen. Ga naar uw startmenu en klik op VERGEVING.EXE. Doe dat net zolang tot WROK.EXE en WREVEL.COM helemaal zijn gewist.
Klant: O.K., dat is gebeurd. Nu is LIEFDE vanzelf gestart. Is dat normaal?
Helpdesk: Ja hoor. U moet nu een melding krijgen dat het opnieuw wordt geïnstalleerd voor de levensduur van uw HART. Krijgt u die melding?
Klant: Ja, die zie ik. Is LIEFDE nu helemaal geïnstalleerd?
Helpdesk: Ja, maar denk eraan dat u nu alleen nog maar de basisprogramma's heeft. U moet de andere HARTEN aansluiten voor de programma-uitbreidingen.
Klant: Oei. Ik krijg al een foutmelding. Wat moet ik nu doen?
Helpdesk: Welke foutmelding?
Klant: Er staat "FOUT 412 - PROGRAMMA WORDT NIET UITGEVOERD OP INTERNE COMPONENTEN." Wat wil dat zeggen?
Helpdesk: Geen zorgen, mevrouw. Dat is een probleem dat wel vaker voorkomt. Het wil zeggen dat LIEFDE is ingesteld om op externe HARTEN te worden uitgevoerd, maar dat het nog niet op uw eigen HART draait. Het ligt nogal ingewikkeld, maar in lekentermen wil het zeggen dat u pas aan "LIEFDE" voor anderen toekomt als u eerst "LIEFDE" voor uw eigen computer draait.
Klant: Wat moet ik dan doen?
Helpdesk: Kunt u de directory "ZELFAANVAARDING" openen?
Klant: Ja, die heb ik.
Helpdesk: Mooi zo. U wordt er echt goed in.
Klant: Dank u.
Helpdesk: Graag gedaan. Klik op de volgende bestanden en kopieer die naar de directory "MIJN-HART": VERGEEF-JE-ZELF.DOC, KEN-JE-WAARDE.TXT en ERKEN-JE BEPERKINGEN.DOC. De computer zal alle bestanden overschrijven die problemen geven en programma's met fouten verbeteren. U moet ook OVERDREVEN-ZELFKRITIEK.EXE uit alle directory's wissen en dan de prullenbak leegmaken zodat u zeker weet dat het programma voorgoed verdwenen is en nooit meer terug kan komen.
Klant: Zo, da's gebeurd. Hela! Mijn HART loopt vol met nieuwe bestanden. GLIMLACH.MPG draait nu op mijn beeldscherm en geeft aan dat VREDE.COM en TEVREDENHEID.COM in mijn HART worden overschreven. Is dat normaal?
Helpdesk: Dat gebeurt wel eens, ja. Voor sommigen duurt het een tijdje, maar op den duur worden alle programma's geladen. Maar, alles op zijn tijd. Dus LIEFDE is nu geïnstalleerd en wordt uitgevoerd. Vanaf nu moet u het allemaal zelf aankunnen. Ik heb nog één ding voordat ik ophang.
Klant: Ja?
Helpdesk: LIEFDE is een gratis programma. Zorg ervoor dat u het programma en de modules ervan geeft aan iedereen die u maar tegenkomt. Die geven het dan weer aan anderen en van hen krijgt u dan weer soortgelijke andere mooie modules.
Klant: Dat zal ik doen. Bedankt voor uw hulp. Hoe heet u trouwens?
Helpdesk: Noem me maar de Goddelijke Cardioloog, maar ik sta ook bekend als De Grote Heelmeester, maar de meeste mensen noemen me gewoon God. Men vindt dat een jaarlijkse controle voldoende is voor een gezond hart, maar de fabrikant (Ik dus) beveelt een dagelijkse onderhoudsbeurt aan, wil men optimaal functioneren. Anders gezegd, blijf contact houden...

Naam:
lul
Date:
07 Apr 2004
Inbreng
dit is een leuke sit e maaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaar het mag wat moderner

Naam:
NETTE
Date:
14 Mar 2004
Inbreng
WE WOUDEN STOPPEN MET COMPUTEREN MAAR MIJN ZUS SOLINE ZIJ MESCHIEN BESTAAT ER WEL EEN WEPSITE VAN

Naam:
willem
Date:
14 Mar 2004
Inbreng
Hallo Mark, er bestaan verschillende mailgroepen die erg actief zijn en waar je hulp kan vinden. Stuur even een berichtje naar ons info-adres en we nemen contact met je op.

Naam:
Mark
Date:
14 Mar 2004
Inbreng
Hoi, Ik ben een man die veel te veel drinkt en er nu eindelijk (nog) eens iets aan wil doen. Ik heb al enkele keren op mijn eigen proberen te stoppen maar het blijkt spijtig genoeg veel te moeilijk om het gans alleen te klaren. Nochtans heb ik het eens 2 maand uitgehouden. Ik werk in het buitenland (Afrika) en heb geen enkele mogelijkheid om groepsvergaderingen bij te wonen. Bestaan er groepen die enkel via internet werken? Kan ik op een andere manier hulp bekomen. Hartelijk dank voor een antwoordje, Mark

Naam:
Aj
Date:
12 Mar 2004
Inbreng
aan pepe loco, stop met dat zelfmedelijden en vergeet dat mens, maak van u leven met u vrienden en carriere geen puinhoop! la vie c'est dur et la vie continu zeggen ze in frankrijk . bezin man, de lucht ziet blauw je komt er over, maar niet door de drank. er zijn vele andere mooie dingen om te doen dan 's avonds te zitten pikkeren en aan u 5 flessen te denken,die uiteraard oplopen naar 6-7-8-...... en dan is het zowizo te laat. laat het en maak van u leven iets mooi ! scucces.

Naam:
Marc
Date:
12 Mar 2004
Inbreng
Waarom wordt de chat zo weinig gebruikt. Er is nooit iemand aanwezig.

Naam:
delouvroy stieven
Date:
10 Mar 2004
Inbreng
Heel goede site willen jullie zo rap mogelijk jullie adres opsturen voor morgen want ik moet een folder maken van jullie voor de school en heb jullie adres nodig

Naam:
Marcel1965
Date:
10 Mar 2004
Inbreng
het gaat over iets heel anders, ben ne man van 39 en voel me te dik door dat ik gestopt was met roken en 11kg bij gekomen ben! Nu stond ik 3 weken geleden met de uitdaging die ik heb aanvaardt die 11 kilo eraf krijgen voor de eerste augustus, en daar is al drie kilo af! Dus mijn vraag is; zijn er hier nog mannen die willen vermageren, laat mij dan iets weten, voor ervaring uit te wisselen, of ander recepten of trukjes, allez alles is welkom! Mijn adres fa216052@skynet.be

Naam:
Pepe Loco
Date:
09 Mar 2004
Inbreng
sinds t uit is tussen mij en mn ex drink ik 5 flessen bier s avonds om haar te vergeten is dat erg? wil dit niet meer maar kan niet zonder deze flessen terwijl ik wel n goede baan, opleiding en veel vrienden heb help me

Naam:
willem
Date:
07 Mar 2004
Inbreng
Hallo Mark, het zou prettig zijn mocht je een e-mailadres doorsturen naar ons info-adres dat op elke pagina staat, dan krijg je een persoonlijk antwoord.

Naam:
Mark
Date:
07 Mar 2004
Inbreng
Zou het kunnen dat je na het drinken van teveel alcohol zwaar depressief wordt. Had daar graag meer over geweten. Kan je dat zwart op wit bewijzen. Graag een antwoord.

Naam:
ikje
Date:
07 Mar 2004
Inbreng
ik vind dat ze moeten zorgen dan er gewoon geen sigaretten meer worden verkocht, en iets anders uitvinden waar ze hun verslaving aan sigaretten kunnen verminderen (en als er geen sigaretten meer zijn kunnen ze er ook geen meer kopen!) mensen die roken of die er mee beginnen doen dat omdat hun vrienden dat doen of om te stoefen ... en van alcohol kga es ook daarover mijn gedacht zeggen é als je zat zijt dan doe je heel rare dingen en weet je niet wat je doet en das heel ambetant en gelijk bacardi breezer das massas lekker maar omdat er alcohol in zit magk da ni drinken van men ouders, waarom da ze geen breezers maken zonder alcohol! da zou pas tof zijn! dan zouk da ook mogen drinken van men ouders, want nu er alcohol inzit magk ni en das toch zo lekker é :p

Naam:
elke
Date:
29 Feb 2004
Inbreng
Hallo allemaal, ik wil even iets zeggen over Al-ateen, Al-ateen is een groep voor kinderen van alcolisten. Wij werken ook met het 12 stappen plan, net zoals AA en Al-anon. Zelf ben ik de dochter van een alcolist, en ik kan jullie verzekeren dat Al-ateen mij zeer veel heeft geholpen om mijn gevoelens te verwerken. Ik ben zeer veel gegroeid in dat 1,5 jaar dat ik al bij Al-ateen zit, ik denk dat ik zonder Al-ateen nooit de persoon had kunnen worden die ik nu ben. Dus beste mensen, als jullie kinderen hebben, stuur ze naar Al-ateen, want dat zal hen zeker helpen. dit wou ik gwn even kwijt. Groetjes Elke

Naam:
patrick/patatje
Date:
20 Feb 2004
Inbreng
Ik vroeg mezelf om een eerlijk antwoord Alleen zijnde heb ik tijd in mezelf te kijken. Ik vroeg me ineens af, hoe staat het vandaag met mijn nuchterheid en deze hiernavolgende vraag kwam in me op. Patat als je nu vanaf vandaag plots sociaal zou kunnen drinken zonder problemen, zou je het doen ? Het eerlijk resoluut antwoord uit mijn innerlijke was … neen, ik wil dat niet ! Daarop volgde automatisch de volgende vraag, waarom niet ? … Ik liet mijn innerlijke antwoorden zonder dat ik diep naar het antwoord moest zoeken, ik werd een wrange smaak en gevoel gewaar die me deed huiveren van de gedachte iets van alcohol te drinken. Ik antwoordde het volgende. Mocht ik zijn zoals anderen die kunnen drinken en dit ook sociaal nu kunnen, ik zou het niet meer willen. Zoals ik me optrek binnen de AA aan mensen die nuchter kunnen blijven heb ik ook bewondering voor mensen die van gans hun leven nog geen druppel alcohol gedronken hebben en helder van geest blijven en ook sociaal zijn, dat zijn de slimste voor mij, daar heb ik bewondering voor, ik zou ook zo willen kunnen blijven door het leven gaan. Dan rees uiteraard een nieuwe vraag op bij mij. Maar allee dat sociaal drinken, dat is toch geweldig als je dat weer zou kunnen, amusement, gezellig ? Ik antwoordde terug volgens wat ik voelde met het volgende. Neen dat bestaat niet echt voor mij dat sociaal drinken omdat dit een uitvindsel is door de maatschappij om zich te verrechtvaardigen en drugs te kunnen toelaten, ik heb ondervonden dat een mens zijn geest rein moet houden om te kunnen normaal leven, ik heb daar zo naar getracht, ik wil niet meer terugkeren, ik wil helder blijven. Ten andere als je van dat sociaal spreekt dan kan je zowel ook spreken van … “gaan we eens samen sociaal wiet roken … of coke snuiven, of opium, gaan we wat sociaal medicatie gaan slikken. Neen het is enkel een proberen het eigen geweten te sussen van regeringen die zulke zaken toelieten als de harddrug alcohol, zoals onlangs ook een gedogen beleid inzake cannabis … en die worden goedgekeurd en voorgelegd door onbekwame zelf gedrogeerde apen binnen een regering bij wie het in hun kraam past. Ten andere echt sociale drinkers .. wat is dat dan ? Als ik veronderstel dat dit mensen zijn die stoppen wanneer ze gewaar worden dat hun hersenen aangetast worden door de invloed van de drug en voelen dat ze niet meer normaal zoals anders doen dan kan ik daar inkomen, maar dat zullen er zeer bitter weinig zijn als dat al bestaat, want voor een paar keer is dat misschien wel te doen maar altijd …? Hoeveel malen hoor ik niet … ik ga er één nemen voor de emotie of voor de track , voor in de stemming te komen, voor de pijn, voor te durven. Sociaal drinken is amusement, gezellig … neen dat is niet meer voor de goede smaak dat je drinkt dan maar voor de uitwerking van de drug ! Ik weet ook dat er een soort bestaat die een bepaald ritueel gebruiken met bvb alle dagen een glaasje of twee op een bepaald uur te nuttigen maar dat zie ik niet zitten dat mis ik dus ook in het geheel niet en voor de lekkere smaak dien ik het ook niet te doen, er bestaan nog lekker dingen en ik kan nooit weten dat ik me slapjes begin te voelen, vooral nu ik nuchter ben, ik denk dat ik niet veel zou nodig hebben om mijn benen te voelen slap worden. Ik heb het best ook gezellig zonder drinken en als ik plezier maak ervaar ik dat echt, als ik boos ben dan ben ik dat echt, als ik zogezegd “sociaal” zou drinken zou ik patat niet meer zijn maar een vertekend beeld van wat ik werkelijk ben want dit heb ik ondervonden in het dagelijks leven al die jaren dat ik nu nuchter ben en dat is dat bijna elke sociale drinker ook wel eens drinkt voor de uitwerking van … en dit is net wat ik niet wil, waarom zou ik mijn hersenen lam leggen of vals plezier moeten opwekken terug ? Ik ben niet meer jaloers dat ik niet kan drinken maar enorm blij bij de bevoorrechte mensen een beetje te behoren zoals zij die nooit alcohol of drugs ingenomen hebben hun hele leven lang. Ik kan wel zeker nog anderen zien drinken, daarom dat ik ook weet dat men al vlug drinkt voor de uitwerking, ze doen het op dezelfde manier en met vele malen dezelfde redenen zoals ik vroeger maar bij mij liep het uit de hand. Neen ik bedank voor dat sociaal drinken al was ik met een hocus pocus van mijn alcoholisme af en ik hoop van morgen die vandaag zal worden nog net het zelfde antwoord te mogen en kunnen geven tegenover mijzelf in alle eerlijkheid en blijheid, want ik zal nooit kunnen beloven dat ik niet meer zal drinken. En dit is niet gefantaseerd maar mijn werkelijk oprechte visie na mijn onderzoek en bevraging bij mezelf. Ik ben dan ook blij nuchter te mogen zijn vandaag dank zij mijn HM die me zover heeft gebracht, Patrick (patatje)

Naam:
sonia
Date:
18 Feb 2004
Inbreng
ik ben en meijesen van 18j ik woon nog bij mij oudersen ik ga nog naar school .ik wil werken maar mij school die zijn zo rasiezn die laat mij neit werken .en dat was mij gedachten

Naam:
MOEDER
Date:
14 Feb 2004
Inbreng
Lieve dochter, ik begrijp ook niet waar je je conclusies uit trekt, maar ik ben het eens met de andere mama's, eens was er voor ons ook een tijd dat we zelf weenden, omdat we niet uit de gevangenis van het alkolisme raakten ! Dochter, wij hebben de fles laten staan, en zijn beginnen van het leven te genieten !!! Ja, daar kan een dochter wiens moeder nog drinkt, misschien jaloers op zijn !!!! Jij kan je mama niet veranderen, alleen zij zelf kan de beslissing nemen, en wil je zelf een "normaal" leven gaan leiden ondanks het probleem van mama, dan zie ik ook maar één mogelijkheid, ga naar Al ateen, een nevengroep van AA, dan kan je praten met allemaal kinderen van alkolisten, die in dezelfde schoentjes als jij staan !!! Wees gerust, zoals jij zijn er misschien miljoenen kinderen over de ganse wereld die doormaken wat jij nu doormaakt : de hel !!! Ik ken een groep persoonlijk, en die kinderen zijn "gelukkig" geworden ondanks het grote probleem thuis !!!!! Zoek een groep, lieve dochter, en je zal weer kunnen lachen in plaats van te huilen !!!!! Bedankt om dit te schrijven, dit helpt ons ook, om verder nuchter te blijven voor onze lieve dochters, maarrr in de eerste plaats voor onszelf !!! Tot wederhoren, lieve dochter !!!!!

Naam:
m&m
Date:
12 Feb 2004
Inbreng
Dochter lief, ik weet niet waar je deze conclusie uit trekt, maar wij doen helemaal niet zo gemakkelijk over verslaving, in mijn geval ook alcoholisme. Ik ben nu al heel wat jaartjes nuchter, maar voor ik die stap naar nuchter worden kon zetten heb ik harde taal met mezelf moeten spreken hoor! Mijn kinderen zullen het in de tijd toen ik nog dronk ook heel moeilijk gehad hebben en daar ben ik echt niet fier op. Maar ik heb hard gewerkt om nuchter te kunnen worden en ik ben daar nu nog elke dag mee bezig om een evenwichtig nuchter leven te kunnen leiden. Alcoholisme, het is iets dat je overvalt, dochter, ik heb daar niet om gevraagd, uw moeder ook niet. Weet ge wat? Ik kan wel begrijpen dat ge u ellendig, onmachtig en weet ik nog wat voelt. Dat is ook normaal. Maar misschien moet ge eens kontact met de groep Alateen opnemen. http://www.stoppen.be/al-anon_alateen.htm op deze pagina van “stoppen” kun je lezen wat deze groep voor u kan betekenen. Moest ik zo gemakkelijk over alcoholisme doen, dan zou ik al lang terug gaan drinken zijn, maar ik neem het echt wel heel au serieus. Sterkte dochter en ik hoop dat je iets aan dit schrijven hebt.m&m

Naam:
MA
Date:
12 Feb 2004
Inbreng
Beste dochter, 'k Weet niet wat jouw leeftijd is, maar als je het daar zo moeilijk mee hebt, kan je misschien eens proberen contact te nemen met Alateen of met Alanon, die zijn er speciaal voor kinderen, familieleden en omgeving van mensen met een alcoholprobleem.

Naam:
dochter
Date:
11 Feb 2004
Inbreng
ik vind het echt boel chit dat jullie zo makkelijkdoen over het feid van drugsgebruik mijn moeder is alcoholist en ik heb het er al mijn hele leven moeilijk mee.

Naam:
quirine
Date:
07 Feb 2004
Inbreng
Geluk is: wakker liggen omdat de werkelijkheid mooier is dan de droom.

Naam:
carl
Date:
02 Dec 2003
Inbreng
De roes van een drug duurt maar even , het genot van samen zijn is voor het leven !

Naam:
Valentine
Date:
27 Nov 2003
Inbreng
Ik snap de bedoeling van deze site niet... vriendelijke groeten, EvB

Naam:
loe
Date:
26 Nov 2003
Inbreng
iK BEN HIER NOG EEN GROENTJE, maar de naam, WILLeM? KOMT STEEDS TERUG.Wie is Willem, de bedenker van de site ???

Naam:
LOE
Date:
26 Nov 2003
Inbreng
Mijn hart is als een voorraadkast, ik mag er geen slechte dingen in stoppen. Van dat voorraadkastje mag ik alleen de sleutel bewaren, en ik mag niet toestaan dat iemand anders er slechte dingen insteekt zoo dat het de goeie dingen bederft

Naam:
Jan ...
Date:
15 Nov 2003
Inbreng
Dag Blabla Ik ben blij dat uw peter nu toch om hulp heeft gevraagd en intussen reeds opgenomen is als ik het goed begrijp en nu is het de beurt aan u om hem zoveel mogelijk te steunen in de periode dat hij nu niet kan drinken zal hij waarschijnlijk meer vatbaar zijn een verdere oplossing misschien kan je hem eens vragen of hij niets voelt om contakt op te nemen met mensen van AA om dat hij daar op kan terug vallen als hij terug thuis is je weet maar nooit. Voor u zelf je weet toch dat de Al- Anon groepen bestaan deze mensen kunnen u nog beter raad geven wat je best zou doen . Ik geef u de telefoon nummers nog maar eens . Voor Vlaanderen: Al-Anon Vlaanderen tel : 03.218.50.56 en voor Nederland : Al-Anon Nederland Tel : 0523.26.72.66 . Hopelijk heb je er iets aan je mag mij ook altijd een bericht sturen op mijn persoonlijk adres jan.verret@pandora.be als je vragen hebt die je niet graag langs deze weg bespreekt. Veel sterkte toegewenst . Jan ...

Naam:
Blabla
Date:
15 Nov 2003
Inbreng
Dag Jan, allereerst bedankt voor je reactie. Ik heb al heel veel gelezen over alcoholisme ed, en wat je zei is inderdaad hard, maar was weer maar eens een bevestiging voor mij. Ik ben dan vandaag ook naar hem toe gegaan en gezegd waar het op stond. Hij had weer een dokter laten komen en die had hem weer maar eens suggesties gegeven ivm hulp. Maar 'hij zou dat wel doen, nog enkele dagen wachten.' Dus weer het gebruikelijke afscheepmiddel. Ik heb lang 'gepraat' met hem, als je het nog praten kunt noemen in dit stadium. Heb hem eerst gezegd hoe zijn leven er gaat uitzien zoals hij nu bezig is en dat het alleen nog erger zou worden, en dat ik heel veel om hem geef, en gevraagd of hij mij eigenlijk vertrouwde, en zo ja, om dat dan te bewijzen. Antwoord was possitief en heb hem gezegd dat hij NU naar die dokter moest terug bellen voor een opname, want dat hij degene is met het serieuze probleem en dat hij hulp moet hebben want dat het zo niet verder kan. Dat hebben we dan samen gedaan en hij is nu ondertussen ook daadwerkelijk opgenomen. Ik roep nog niet HOERA NU GAAT HET LUKKEN want uiteindelijk is het zijn zoveelste opname. Zolang hij niet gaat inzien dat hij de enige is die zijn leven nu kan veranderen en dat het de alcohol is dat alles kapot maakt en al kapot heeft gemaakt (en die dingen die hij al volledig heeft kapot gemaakt zijn nu weer 'de rede' om naar de fles te grijpen) staan we nog steeds nergens. Maar ik ben nu vooral blij dat hij ernaartoe is, en kan alleen maar hopen dat hij nu misschien wel gaat beseffen dat het zo echt niet verder kan. Nogmaals dank voor je reactie, deed eigenlijk goed om het allemaal eens te lezen van een ander. Groetjes Blabla

Naam:
Jan...
Date:
14 Nov 2003
Inbreng
Dag Bla Bla het siert u dat ge zo begaan bent met het lot van uw peter spijtig genoeg zal ik u moeten vertellen dat degene die zeggen dat ge het zult moeten loslaten gelijk hebben zolang hij zelf niet wenst te stoppen of tenminste niet het verlangen heeft er mee op te houden kan je echt niets voor hem doen . Ik weet dat ge nu in opstand zult komen en zeggen dat ge hem toch niet in de steek kunt laten maar dat kun je wel je kunt hem namelijk het best helpen door hem de gevolgen van zijn drinken zelf te laten oplossen zolang iemand hem de hand boven het hoofd houd voelt hij zich geborgen en moet hij zelf niet opdraaien voor zijn doen en laten waarom zou hij dan niet voort drinken iemand zorgt wel voor hem. Gij zegt ook dat ge hem graag ziet maar heb je u al wel eens afgevraagd of hij u graag ziet waarom blijft hij anders verder drinken hij zou toch minstens moeite kunnen doen . Vraag hem maar eens of hij dat voor u overheeft zo maar op de man af en als hij daar bevestigend op antwoord vraag dan dat hij hulp zou zoeken voor zijn verslaving misschien bij AA misschien door nogmaals een opname . Wil hij dat niet doen dan weet ge dat ge voor hem niets meer kunt doen laat u niet afschepen door beloftes maar eis daden die bewijzen dat hij het meent eis dat hij daadwerkelijk hulp zoekt als hij dat niet wil dan zul je hem moeten loslaten maar beloof hem wel dat je er zult zijn op de dag dat hij echt hulp verlangt om te stoppen. Ja BlaBla het klinkt wellicht hard maar het is niet anders spijtig genoeg. Je moet hier op de site van stoppen ook eens op het forum kijken daar is van de week het zelfde probleem besproken misschien heb je er wat aan . Ik wens u veel sterkte en het spijt me dat de waarheid zo hard kan zijn maar het is helaas niet anders groeten Jan...

Naam:
Blabla
Date:
13 Nov 2003
Inbreng
Hallo, ik weet niet zo goed hoe ik hieraan moet beginnen, maar weet dan ook van hout geen pijlen meer te maken. Mijn peter is alcoholist, hij is al 2 keer in een gesloten instelling geweest, 2 keer opgenomen in een ziekenhuis als tijdelijke oplossing. Ondertussen heeft zijn vrouw de scheiding ingezet en woont hij alleen. Het einde is nu helemaal zoek en ik heb geen idee hoe ik hem kan helpen. Velen zeggen me 'Laat hem vallen, hij wil niet, hij verdient het niet.' Ik kan dat niet. Ik zie hem graag, ook al weet ik dat hij liegt en manipuleert als hij gedronken heeft, en dat hij steeds weer opnieuw de belofte doet 'En nu stop ik ermee.' Hij is nu enkele weken ook daadwerkelijk alcoholvrij geweest en leek echt de goeie kant op te gaan. Helaas zijn enkele dagen geleden de stoppen helemaal doorgeslagen: hij drinkt weer, zit vol met het dan gewoonlijke zelfmedelijden, liegen, en het lijkt wel alsof hij regelrecht op een of andere depressie afstevent. Ik heb absoluut geen idee wat ik moet doen. Ik kan hem niet zomaar aan zijn lot overlaten, ik zou het mezelf nooit vergeven. Hij kan niet tegen de eenzaamheid, het missen van warmte enzo ... Alleen ... ik heb ook nog een leven te leiden en kan niet elke minuut van mijn leven gaan vrij maken. Iemand alsjeblieft enige suggestie hoe ik hem nog kan aanpakken? Normaal zou hij naar dagtherapie gaan, maar daar heeft hij zelfs 'de fut' niet voor. Help?

Naam:
myrna
Date:
09 Nov 2003
Inbreng
hallo iedereen,graag zou ik mijn verhaal kort willen vertellen weet je het leven met iemand die drinkt is na een tijd onhoudbaar ! ik kan verdragen dat hij soms drinkt maar hij kent geen grenzen en dan begint het he schelden verwijten met voorwerpen gooien in huis naar de honden schoppen en dan eindelijk joepi hij slaapt ik weet niet hoelang ik dit nog volhou hij wilt met mij trouwen! maar sorry patje voor mij hoeft het niet ! want zo ga ik van de ene sleur naar de andere! sorry maar dan blijf ik beter alleen! ik zie je doodgraag als je nuchter bent maar WAAROM TE VEEL DRANK?hopelijk lees je dit en gaan je ogen open voor het te laat is want voor mij is het 5 voor 12

Naam:
myrna
Date:
09 Nov 2003
Inbreng
hallo iedereen,graag zou ik mijn verhaal kort willen vertellen weet je het leven met iemand die drinkt is na een tijd onhoudbaar ! ik kan verdragen dat hij soms drinkt maar hij kent geen grenzen en dan begint het he schelden verwijten met voorwerpen gooien in huis naar de honden schoppen en dan eindelijk joepi hij slaapt ik weet niet hoelang ik dit nog volhou hij wilt met mij trouwen! maar sorry patje voor mij hoeft het niet van zo ga ik van de ene sleur naar de andere sorry maar dan blijf ik beter alleen!hopelijk lees je dit en gaan je ogen open voor het te laat is want voor mij is het 5 voor 12

Naam:
willem
Date:
06 Nov 2003
Inbreng
Hallo cha, je berichtje met vraag om deel te nemen aan de mailgroep kwam goed binnen doch je vergat je e-mail adres te vermelden. stuur je een korte boodschap naar info@stoppen.be ? en je wordt zo snel mogelijk gecontacteerd.

Naam:
blah
Date:
05 Nov 2003
Inbreng
hoi

Naam:
miek
Date:
01 Nov 2003
Inbreng
mooie gedachte...
Schepper van al wat is,
sterk ons vertrouwen,
opdat wij blijven geloven in Uw belofte van nieuw leven.
Geef dat wij liefdevolle, hartelijke mensen mogen ontmoeten
die een eindje met ons willen meegaan
op de moeilijke weg naar morgen.

Naam:
miek
Date:
29 Oct 2003
Inbreng
Dit is een Ode aan allen die mij helpen om door te gaan. Doorgaan op de weg naar een beter leven. STEUN...
De berg is hoog
de top zo ver weg,
maar iedere stap
toch dichter bij.
De scherpe stenen
boren in mijn voeten.
Het gevaar om terug
naar AF te glijden is groot.
Onderweg, mensen
met hetzelfde verlangen.
De eenzaamheid
wordt minder.
Het gezelschap versterkt
het verlangen
OM DOOR TE GAAN !!

Naam:
miek
Date:
26 Oct 2003
Inbreng
Om even na te denken : "De mooiste lianen kunnen de sterkste boom wurgen, door hem jarenlang teder te omhelzen ! " Phil Bosmans

Naam:
willem
Date:
25 Oct 2003
Inbreng
Kleine test, het lijkt er op dat de berichten van de mailgroep niet doorkomen.

Naam:
pieterken
Date:
16 Oct 2003
Inbreng
Een doordenkertje; Zand en Steen Een verhaal vertelt over twee vrienden die door de woestijn liepen. Op een moment tijdens de reis kregen ze ruzie en de ene vriend sloeg de andere in het gezicht. Degene die geslagen werd was gekwetst, zonder iets te zeggen schreef hij in het zand; "VANDAAG SLOEG MIJN BESTE VRIEND MIJ IN HET GEZICHT!" Zij liepen verder totdat zij een oase vonden, waar zij besloten een bad te nemen. Degene die geslagen was, raakte vast in de modder en dreigde te verdrinken, maar de vriend redde hem. Nadat hij was bijgekomen, schreef hij op een steen; "VANDAAG REDDE MIJN BESTE VRIEND MIJN LEVEN!" De vriend die had geslagen en zijn beste vriend had gered vroeg hem: Nadat ik je had geslagen, schreef je in het zand, en nu schrijf je op steen, waarom? De andere vriend antwoorde: Als iemand ons pijn doet, moeten wij het opschrijven in zand, waar de wind van vergeving het kan uitwissen, maar als iemand iets goed doet voor ons, moeten we het in steen graveren, waar geen wind het ooit kan uitwissen!

Naam:
m&m
Date:
14 Oct 2003
Inbreng
Annemarie, wijn geeft je inderdaad heel wat kilootjes extra. Eén glaasje wijn is eigenlijk al teveel als je wil vermageren. Wanneer je terug op je gewicht bent, dan kun je er eentje bij het eten drinken, maar ook niet meer, want anders zullen de kilo's er weer zo terug aanvliegen. Sinds ik totaal geen alcohol meer drink ben ik zo maar liefst 20 kilo afgevallen! m&m

Naam:
Annemarie
Date:
13 Oct 2003
Inbreng
Graag had ik geweten of drank ook een dikmaker is. Ga beginnen met een dieet maar ik heb het moeilijk om mijn wijn te laten en volgens mij is dat de oorzaak van mijn dik zijn.

Naam:
Cora Lee
Date:
28 Sep 2003
Inbreng
Ik wens iedereen aan te moedigen in zijn zoektocht naar zijn Ware Zelf, bron van onuitputtelijke wijsheid, levenskracht, universele liefde en mededogen. Heb een diep vertrouwen in je Ware Zelf, in je leven en je weg zal zich stap voor stap aan jezelf openbaren, op jouw ritme en mogelijkheden. Elke moeilijkheid, elk probleem is te overkomen. Het leven biedt je kansen om jezelf te ontwikkelen en biedt je enkel dat aan wat jij aankan. Hoe moeilijker de weg, hoe groter de vreugde achteraf. Succes !

Naam:
carine
Date:
24 Sep 2003
Inbreng
hoi Anton Mijn broer heeft het zelfde probleem, heeft reeds voor de derde keer antobuse-inplanting gehad, ook noppens. ik smeek hem iedere dag, zodat hij naar een AAgroep zou gaan. het is zijn leven zegt hij, maar het mijne ook want ik zie hem graag.

 

 

Start ] Omhoog ] Gedacht 1 ] Gedacht 2 ] [ Gedacht 3 ]Gedacht 4 ]

 

 © 2001 - 2012*copyright