Intro Stoppen Forum Chatten Mijn gedacht

Omhoog
Nicotine
 

 

 

   
 

Ontwenning

Lichamelijke ontwenning

Wanneer je een verslaving hebt opgelopen zal je lichaam moeten ontwennen. Persoonlijk geloof ik niet zo in de afbouwtheorie, toch niet bij alcohol. Elke dag een beetje minder drinken, heb ik eens vijf jaar vol gehouden en op het eind dronk ik ook minder, gewoon omdat ik niet meer kon. Met sigaretten had ik dezelfde ervaring, maar daar was het resultaat telkens rampzaliger, ik rookte gemiddeld meer dan voor mijn afbouwperiode.
Stoppen is stoppen, dat is de eerste laten en niet de vierde.
Stoppen zonder medische begeleiding zou ik iedereen afraden, het minste wat je kan doen is er met de huisarts over praten. Of hou minstens familie om je heen die weten waarmee je bezig bent. De ontwenningsverschijnselen kunnen onder vele vormen optreden, ik weet dat mijn lichaam het eerste jaar rare dingen deed, waarvan ik jullie de details bespaar.
Ideaal is een ontwenning in een instelling. Maar laat je behandelen voor je probleem. Ik vermoed dat de helft van wie opgenomen wordt zijn echte probleem verzwijgt of minstens ontkent.
Hoe dan ook, door de lichamelijke ontwenning moet je heen, meestal lukt dat wel. Lukt het niet, doe het later nog eens. Bij AA zeggen we: 'zijn peer was nog niet rijp'
Het gevaar bij veelvuldige mislukking is dat je gaat denken: 'bij mij lukt het nooit' ga er dus niet te licht over.
Het allerbelangrijkste: zoek hulp en tracht niet het zaakje alleen te klaren.
Voor hulp kan je kijken op de Zoekpagina en op de pagina van Dr. Ansoms

Je gewoontes veranderen

En dat is iets wat voor een verslaafde een verschrikking is. Wat te doen elke avond? Hoe vul ik mijn tijd in? Het is echt met vuur spelen om elke avond op café te blijven gaan en daar Cola of koffie te zitten drinken, ik ken iemand die dit gedurende drie maand bleef doen. Op een nacht, het was reeds 3 uur stond hij aan de toog met een zatte collega die opmerkte: 'gij zijt de slimste, gij drinkt water!' Toen is hij gaan beseffen dat dit niet meer kon, thuis zat een vrouw en twee kinderen te wachten, en hij zou de slimste zijn...
Ik zelf ben een computer programma gaan leren. Eén van mijn angsten die mij deed besluiten om te stoppen met drinken was dat ik niets meer kon onthouden, ik had meer Black-outs dan heldere momenten. Ik wilde mezelf testen. Ik deed er twee jaar over om het van A tot Z onder de knie te krijgen, en toen besloot de fabrikant het van de markt te nemen, mijn grote vriend Bill Gates had het duel nog eens gewonnen. Ik denk dat het erg typisch is voor mensen zoals ik dat ze steeds anders willen zijn en doen dan de andere. En ik viel nog liever dood dan programma's van Bill te gebruiken.
In elk geval hielp het en ik bleef nuchter. Maar ik had regelmatig ruzie met mijn partner omdat ik altijd op die computer bezig was.

Evenwicht zoeken, vreugde vinden

Ik dacht als titel 'normaal worden' te nemen, maar deed het toch maar niet.
De enige manier om overeind te blijven en niet opnieuw in de oude verslaving te hervallen of er een nieuwe te nemen is evenwicht vinden in daden, gedachten en gevoelens en met een vreugdegevoel je dag te beleven.
Maar dat gaat verder dan het onderwerp ontwenning, om daarover ervaringen te lezen moet je verder zoeken op deze site.
     
 


Dag Days, ik heb het afkicken van drank meerdere malen moeten ondergaan en kan daarom mee praten over deze periode waarin het vooral moeilijk werd als ik na enkele dagen half dood te zijn geweest, weer bij mijn positieven kwam.
Al gauw komt dan de gedachte: "nu kan het wel weer, ik heb genoeg afgezien", maar Days, het kon niet meer...
Op die momenten is het belangrijk Days, dat je steun vraagt, bijna geen enkele alcoholist kan alléén van de verslavende werking van alcohol afgeraken.

Het is zaak dat je ook tijdens het afkicken contact houdt met mensen, bv iemand van AA of een andere vertrouwens persoon.
Mijn angst, schaamte en onzekerheid waren in het begin debet aan het niet bellen van mensen met dezelfde achtergrond.

Het is goed je te realiseren in deze periode van ziek, zwak en misselijk zijn hoe verwoestend de werking van alcohol op het lichaam is, voel het maar.
Zorg dat deze periode voor altijd in je hersenen gegrift staat.
Drink veel water dan ontgift je sneller, nu en dan een kop bouillon doet ook wonderen voor de aanvoer van zouten.
Raadpleeg je huisarts en wees eerlijk tegen over de man, je zal in het leven zonder drank nog vaak een beroep moeten doen op die eerlijkheid.
Wanneer je al een aantal nachten niet hebt geslapen, komt het moment vanzelf dat je inslaapt;
Je kan ook een inslaapmiddel vragen aan je huisarts.

Ik wens je veel sterkte in de strijd tegen de drank.
Je zal het nodig hebben.
Sluit je aan bij een groep gelijkgeschakelde.
Op het moment dat ik bij AA kwam, moest ik nog héél véél zelf doen, maar ik hoefde het niet meer alléén te doen.

delen is helen
 

 
     
     navigatie

Vorige
Omhoog
Volgende

     gedachte
Bedankt voor je bezoek
   uw gedachte

naam
mailadres:

opmerking:

 

of via de reactiepagina

met dank, dsv

 


Bedankt voor je bezoek

 

Vorige Omhoog Volgende

Start ] Omhoog ] Algemeen ] [ Ontwenning ] Medicatie ] Meditatie ] Twaalf vragen ] AA ] Ayurveda ] Stan Ansoms ] SOSzelfhulp ] Al-Anon Alateen ]

   aanwezig 

 © 2001-2012*copyright