Hulpverlening, maar hoe?

Op deze pagina een samenvatting van de mogelijkheden die de geneeskunde biedt. Natuurlijk is dit geen volledig overzicht en dat is ook niet de bedoeling van deze website. Het is de weergave van de visie van één dokter en nog uit slechts één van zijn publicaties, hij is wel iemand met autoriteit op gebied van alcoholverslaving. De volledige teksten vind je in het boek 'Als de kringloop draaikolk wordt' waarvan de gegevens op de literatuurpagina. De opname van de teksten uit het boek van Dr. Ansoms wil niet zeggen dat de dokter samen werkt met onze site, we zijn slechts dankbaar dat we zijn visie mogen weergeven. Het boek heeft bij heel wat alcoholisten de noodzakelijke inzichten of bevestiging gegeven om verder te gaan om de ingeslagen weg.
  • Nazorg
Een ontwenningskuur mag nooit beschouwd worden als een volledige behandeling. Altijd is er een langdurige nazorg nodig. Eventueel kan deze georganiseerd worden door het desintoxicatiecentrum zelf maar dikwijls kan de alcoholist terug vallen op de vroeger verwijzende instanties: huisarts, consultatiebureau... Op dit terrein ligt ook de grote taak van de AA. Steunend op de wijsheid van het AA-programma (de 12 stappen en 12 tradities) en gemotiveerd door een levensechte ervaring kunnen de AA-vrienden instaan voor een 'deskundige', permanente en langdurige steun en begeleiding.
Hoe belangrijk de rol van de onmiddellijke omgeving is wordt tevens in het boek beschreven (een bijdrage van Nini Bollen)

zie ook: wie/wat

     navigatie

     gedachte
Bedankt voor je bezoek
   uw gedachte

naam
mailadres:

opmerking:

 

of via de reactiepagina

met dank, dsv


Bedankt voor je bezoek

 

Start ] Omhoog ] Algemeen ] Ontwenning ] Medicatie ] Meditatie ] Twaalf vragen ] AA ] Ayurveda ] [ Stan Ansoms ] SOSzelfhulp ] Al-Anon Alateen ]

   aanwezig 

 © 2001-2012*copyright

   aanwezig 

 © 2001-2009*copyright

   aanwezig 

 © 2001-2009*copyright